Lindås IBK F10 Blå

Referat: Dingle AIK F10/11 - Lindås IBK F10 Blå

Seriepremiär i serie D mot Lindås hemma.

Ett Lindås vi mötte förra året i just premiärmatchen. På pappret två ganska jämna lag.

Matchbilden visar sig bli mer spännande än nödvändigt men Dingle har i alla fall övertaget i första perioden.
1-0 görs av Stina J utan ass och 2-0 görs av Lindsay utan ass. Ett bra arbete framför Lindås mål kännetecknar vårt spel framåt. Vi har lite bekymmer stundtals att hinna med kvicka Lindås i deras kontringar, men lyckas oftast rycka ut dem mot kanterna så de får börja om anfallet från hörn.

2-0 vid periodpaus och vi går in in en andra period med höga huvuden. Lindås tar chansen och reducerar till 3-1 ganska tidigt. Däremot utökar vi till 3-1 genom Lindsay med assist Alva. Ett snyggt mål som görs efter en bakåtpass från bakom Lindås kasse till Lindsay som står välplacerad i slottet.
Här börjar vi få mycket avblåsningar mot oss och en del tveksamma domslut. Lindås faller ofta i närkamper, medan vi står upp. Sällan "fult spel" utan i min bok mer närkamper, men fall ger avblåsning i denna match. Till slut åker Kira på en utvisning för just en tveksam situation. Vi spelar av ett bra boxplay och matchen går vidare.Lindås kontrar dock in 3-2 i slutet av perioden efter ett fint skoptt utifrån och det är nerv i matchen igen.

Tredje perioden startar och ganska tidigt gör vi 4-2 genom mål av Alva med assist av Vilja. Snarlikt mål som 3-1 målet.
Dingle har övertag i matchen nu och Lindås börjar visa tendenser till trötthet. Däremot tillåter vi dem att reducera i tionde matchminuten. Strax därefter åker Stina J på en återigen tveksam utvisning efter en batalj i sarghörn där min bedömning är att Lindåsspelaren kommer in sent i situationen och fortsätter över sargen... Hur som helst ett spännande tillfälle i matchen att få ett boxplay. Det är dock en av våra satyrkor och vi spelar av ytterligare ett boxplay galant. matchengår till slutsignal och vi noterar 4-3 på tavlan i en rättvis vinst. Bra jobbat tjejer!

Ett extra omnämnande till Emilia som gör en fantastisk match i målet. Många tilltrasslade situationer runt eget mål där en välplacerad och aggressivt spelande Emilia var skillnaden mellan mål och inte mål.

Målskyttar: Stina J, Lindsay x 2, Alva
Assister: Alva, Vilja